The Circle of Life

Just another WordPress site on Loopia

Galen i växter :)

Märklig, jag har precis startat denna bloggen och innan jag gjortnågot med bloggen. Innan jag skapat tema, färger, typsnitt och alla måsten så kände jag bara att jag måste skriva detta inlägget.

Jag är helt galen i växter! När jag var liten (runt 5 år) så sådde jag massa fröer inomhus i bottnar från gamla fågelburar och hamsterburar. Det var alla sorters fröer. Växter som grönsaker. Givetvis så förstod jag efter ett tag att det var omöjligt för morötterna att odlas där. Och man kunde inte ha 100 fröer tätt tätt. Men det var kul att se fröerna gro och spira.

Sen ett frö eller snarare en fröpåse jag och min mamma satte varje år inomhus var Blomman för dagen. Det äkta blomman för dagen ( Ipomoea tricolor) som fanns på 70 talet. Den som var riktigt blå. Dagens Ipomoea tricolor finns i många olika varianter och färger. Men jag har inte funnit just den igen. Och jag frågade en fröhandel på 90 talet och de sade att tydligen så just i den sorten så fanns det något som kunde göra folk påverkade. Så därför blev den förbjuden. Jag vet inte mer om det men med jämna mellanrum så kollar jag efter ”min” Blomman för dagen. Jag känner att det kommer bli många mer inlägg om just Ipomea för som sagt de finns odlade, de finns som ”ogräs”, de finns vilda utan att räknas som ogräs och de finns som inneväxter. De tillhör ett stort intressant släkte och det återkommer jag till.

Men intresset för växter har kvarstått, både i stor och liten skala. Ett tag så samlade jag på olika poslinsblommor (Hoyor) och jag samlade på många olika sorters gröna växter och mina favoriter var de olika Philodendronväxterna som fanns. Tyvärr så har de försvunnit från marknaden och varit försvunna en lång tid. Men jag har sett vissa återkomma mer och mer. Sen så älskade jag att sätta egna kärnor.

Odla upp allt från apelsin, kaffe till avocado och ananas. Det var superkul.

Som mest var jag uppe i 352 olika växter hemma. Men sen så blev jag med hus och då utökades intresset till uteväxter.

Jag har haft tur som växt upp med en mamma som jobbade på Mäster Grön och hade alltid möjlighet till att fylla hemmet med både blommor och gröna växter. Så för mig är det växter som gör det hemtrevligt. Även om jag gärna är på gränsen att ha en djungel.

Men tyvärr så har åren gått och man har hunnit jobba alldeles för mycket, gifta sig och skilja sig samt få en underbar liten tös. Men nu är jag åter i en lägenhet och de flesta växterna har försvunnit. Men nu känner jag hur intresset åter sakta vaknar till liv. Så ni kommer säkerligen få höra mer om mina växter 🙂

 

Ha en trevlig kväll


Leave a Reply

Your email address will not be published.