The Circle of Life

Livets vardag!

Denna underbara dagen :-)

Spread the love

Om man bortser från vardagens standardsysslor så har dagen varit helt underbar!
Gick en runda på byn med min svägerska och Pixies kusiner.
Det är ett ord jag tänkt på, svägerska.
Hon är min svägerska för att hon är gift med min bror.
Hennes barn ( eller rättare sagt deras barn) blir Pixies kusiner.
Och jag blir faster till mina brorsbarn.
Vi umgås väldigt mycket med min svägerska och kusinerna och det har börjat irritera oss lite en sak. Vad blir min svägerska till min dotter, Pixie?
Vi vill ha ett ord för henne men vad ?
Nu säger jag oftast till folk
Idag har vi umgåtts med Pixies kusiner och deras mamma.
Eller så säger jag att vi har träffat min svägerska och Pixies kusiner.

Om vi skall träffa min bror och barnen så säger jag till Pixie att nu skall vi träffa dina kusiner och din morbror.
Jag vet att vissa säger att man kan säga moster ( ingift) enligt vissa men det låter bara fel för mig.
Och jag vill inte kalla henne tant.
Det är ganska viktigt just det med ”namn” på personer. Då för att Pixie ( som alla andra barn) skall lära sig så säger jag alltid nu skall vi till pappa, mormor, kusinerna mfl. Men vad kan jag säga för ”namn” ( benämning) på min svägerska?
Hur gör alla andra? Eller är det som vanligt jag som ”snöat” in på något som inte så många andra känner som något viktigt ? Haha det skulöe isåfall vara så typiskt mig.

Nu blev det en lång parantes mitt i berättandet om dagen 😉
Men efter byn så gick vi ner på stranden. Lyckan är att de byggt en ramp ända ner till vattenbrynet så vi kommer äntligen enkelt åt att bada. Vare sig vi har vagnen eller rullstolen så slipper jag slita mig helt fördärvad.
Utan kan använda tiden och energin till att faktiskt bada.
Så enkelt det blev helt plötsligt.
Och det med ramper är ju inte bara positivt för de med rörelsehinder utan för alla med barnvagn. Det borde vara en rättighet och en självklarhet att alla enkelt skall kunna ta sig ner till vattenbrynet.
Jag vet så många gånger som jag och Pixie suttit uppe på gångstigen och tittat ner på den underbara stranden. Så gärna jag velat att vi skulle kunna sitta nere i sanden och låta vågorna rulla in över fötterna.
Men det har alltid varit ett helt företag.
Lösning 1. Att ta vagnen och rulla genom hela sanden. Jo det fungerade när hon var liten men nu är det helt omöjligt.
Lösning 2. Lyfta Pixie med en arm och putta vagnen med andra. Samma sak här att det fungerade när hon var väldigt liten.
Lösning 3. Lyfta ner Pixie tiöl sanden. Och sen springa tillbaka för att köra ner vagnen.
Att lämna Pixie i sanden är inte optimalt. Och inte heller att lämna vagnen med allting. Dock så fungerade det när hon inte alls kunde röra sig utan satt still. Och än så länge så har vagn eller innehåll inte blivit stulet.

Men till min stora lycka så har nu Pixie lärt sig krypa. Som jag grät när hon kröp sina första ”stapplande” steg. Helt underbart 🙂
Men det gör ju nu att lösning 3 helt utgår.

Lösning 4 är ju att man har en person med sig. Men det funkar ju inte så bra med min gravida svägerska eftersom då har vi helt plötsligt 4 barn mellan 2-6 att hålla koll på.
Eller så får man hitta någon annan men det är inte så lätt.

Så för oss är det så underbart med en ramp. Så vi har minsann gått ner nästan varje eftermiddag och badat.
Och att både se och höra Pixies lycka när hon modigt kryper rätt ut i vattnet, det finns ingen mer underbar upplevelse.

Och sedan var det dags att gå hem till mamma och vattna i växthuset. Och vi plockade smultron, vinbär, sockerärtor, körsbär, rabarber och krusbär.
För en vecka sedan så tog Pixie själv ett smultron från min hand och stoppade i sin mun. Tuggade och svalde. Jag och mamma satt helt chockade. För Pixie stoppar allt i munnen förutom mat. Så det var en superstor milstolpe i hennes liv. Och det roliga är att sedan dess har hon fortsatt att ta mat från min hand och smaka.
Tidigare har man fått lägga allt på en sked för att hon skulle smaka. Det har heller aldrig funkat att man stoppat det i hennes mun utan det har varit tvunget att ligga på en sked.
När vi väl kom hem så var hon så trött så det fick bli välling och säng direkt för henne.
Men som sagt en underbar dag!

Nattinatt